Pernute picante cu cartofi

de lira in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 7103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii)
  • 375 gr faina
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • susan
  • curry
  • praf usturoi
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute picante cu cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece.

Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam.

Cand s-a omogenizat toata compozitia aaugam faina putin cate putin. Laura zice ca se pune 375g de faina. Cartofii mei au fost ceva mai mari, asa ca a trebuit sa mai adaug ceva mai multa faina pt ca aluatul era foarte lipicios si nu se putea lucra.

Eu am lasat putin aluatul la frigider, cam jumate de ora, sa se poata lucra mai usor, dupa care l-am intins pe o planseta pudrata cu faina si am taiat floricele cu o forma de fursecuri. Am crezut ca o sa reusesc sa o conving pe Elena, sa manance macar una, dar nu prea am avut succes. Data viitoare o sa incerc cu ursuleti :).

Floricelele se prajesc in mult ulei incins, eu le-am prajit in oala de cartofi pai.

Cand se pun in uleiul incins se rumenesc foarte repede, asa ca daca aveti pe cineva in zona care sa vi le intoarca e ideal, asta in timp ce voi le decupati pe restul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute picante cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete de foietaj cu salata