Pesmet de casa cu mirodenii

de naomy in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2012 | 1164 vizualizari

 

Este un pesmet foarte util pentru : snitele ,chiftelute,nuggets..etc,eu inainte obisnuiam sa-l cumpar gata facut si sincer nu era asa de aromat si plus nu stiu cat de natural era .Asa ca ma preferat sa-l fac pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • cateva colturi de paine tare (preferibil sa nu fie paine felii)
  • 1 lingura de sare marina mare
  • 2 frunze busuioc
  • 1 frunza de ierba buena(o planta asemanatoare cu menta)
  • 5 fire de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesmet de casa cu mirodenii:

Pentru inceput as dori sa va informez ca acest pesmet se poate folosi in doua doua optiuni (uscat sau proaspat). Deci daca il doriti  proaspat ,il faceti pe loc .

Se pune painica uscata in robot si se mixeaza pana devine pesmet. Separat se aseaza toate mirodeniile (scrie mai sus) impreuna cu usturoiul si sarea si le punem  la robot, apoi se amesteca cu pesmetul si este perfect pentru folosinta.

Dar daca dorim un pesmet uscat, este strict necesar sa initiem procedeul de mixare cu cateva ore inainte de folosinta, eu de exemplu mixez mirodeniile, usturoiul si sarea cu o seara inainte, asa ca ii ofer timp suficient de uscare si este perfect pt nuggets ,snitele etc.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o sare speciala ,foarte buna cu iod+fluor+magneziu+calciu+fosfor.

RETETA IN IMAGINI

Pesmet de casa cu mirodenii-0
Pesmet de casa cu mirodenii-1
Pesmet de casa cu mirodenii-2
Pesmet de casa cu mirodenii-3
Pesmet de casa cu mirodenii-4

COMENTARII (21)

naomy

naomy 1

21.03.2012, 11:35

multumesc din nou tuturor

MIUTA

MIUTA 1

21.03.2012, 13:42

Interesant

Panacris

Panacris 1

25.07.2013, 12:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!