Peste cu pasta de curry

de simona72 in Peste, 16 Mar 2013 | 1053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati somon(este bun si alt peste)
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • pt amestec curry:
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • un ardei iute
  • o bucata ghimbir de 2 cm
  • 2 linguri pasta de curry de la borcan
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o ceasca de apa
  • sare
  • piper
  • 1 limeta
  • patrunjel proaspat
  • 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta de curry:

Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut, adugati pasta de curry si laptele de cocos. Cind incep toate sa fiarba adaugati apa, sare,piper,citeve frunze de patrunjel taiate marunt si zeama de la o jumatate de limeta. Lasati sa fiarba la foc domol 4-5 minute, puneti pestele facut pe gril si mai lasati inca 2 minute sa fiarba cu tot cu peste. Fierbeti intre timp si orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti impreuna pestele cu orezul si cu sosul de curry peste orez, iar la final mai stoarceti putina zeama de limeta. Pofta buna!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Peste cu pasta de curry 211609
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211610
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211611
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211612
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211613
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211614
retete culinare - Peste cu pasta de curry 211615

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.03.2013, 22:49

Ador pestele

simona72 1

16.03.2013, 23:00

merisor 1

17.03.2013, 07:30

Bun si pestele si pasta de curry

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L