Peste cu sos de ciuperci si orez rosu

de ianculubita in Peste, 25 Ian 2014 | 7346 vizualizari

 

Va recomand asa ceva,are un gust incredibil!!

 

INGREDIENTE

  • 3fileuri de peste alb
  • SOS
  • 1lingura unt
  • 1ceapa mica
  • 300g ciuperci pleutorus
  • 400ml smantana lichida
  • 100ml vin alb
  • 2catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • GARNITURA
  • 1ceasca orez rosu
  • 1anason stelat
  • 2pastai de cardamom
  • 1ceapa mica
  • 50g unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de ciuperci si orez rosu:

Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.

Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana,condimentam apoi punem pestele avand grija ca sa fie acoperit de sos si mai lasam pe foc 5min cu capac apoi oprim

Pentru garnitura,punem intr-un vas pe foc orezul spalat,3cesti cu apa,ceapa tocata marunt,anasonul,cardamomul si lasam sa fiarba incet si cu capac;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare si adaugam untul amestecand bine

Servim pe farfurie orezul,alaturi de peste cu sos.

TIPS-URI

1

sa nu va asteptati ca acest orez sa fiarba si sa se umfle la fel ca si orezul alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de ciuperci si orez rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Micutza Luana 1

25.01.2014, 18:11

danakarin 1

25.01.2014, 18:15

Pai n-a ajuns ciorba? A mai trebuit sa faci si peste? Tot la cererea publicului? Orezul ala cu cardamom si anason trebuie sa fie de milioane!

ianculubita 1

26.01.2014, 14:50

Asa este,un orez de milioane

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu sos de rosii,masline si capere