Peste in aluat

de Lau in Peste, 29 Noi 2012 | 2251 vizualizari

 

inspirata de cocineraaviajera

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de copt
  • sare
  • apa daca este nevoie

UMPLUTURA

  • 800 g file de merluciu
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in aluat:

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.

Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)

ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul  si framantam o coca  elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)

Asamblare-impartim aluatul in doua.

Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.

Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.

Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii

Scoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.

Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.

Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,

Dam tava la cuptor cca 1 ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Peste in aluat-0
Peste in aluat-1
Peste in aluat-2
Peste in aluat-3
Peste in aluat-4

COMENTARII (22)

Lau

Lau 1

30.11.2012, 17:03

iri_iri

iri_iri 1

30.11.2012, 19:46

Lau

Lau 1

30.11.2012, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!