Peste in sos curry Tikka Masala

de Satisfyyourcravings in Peste, 29 Mar 2016 | 531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 3 linguri pasta de curyy tikka masala (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-tikka-masala-76814.html)
  • 400 grame filet de peste alb, congelat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir
  • 1 chili
  • 15 grame coriandru proaspat
  • 300 grame cartofi
  • 2 rosii
  • 300 grame conopida congelata
  • 50 grame linte
  • 320 grame orez
  • 10 cuisoare
  • 4 linguri iaurt degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos curry Tikka Masala:

Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat intr-un singur strat. 

Se toaca ceapa, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si chiliul si se adauga intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu restul de pasta de curry.

Se curata cartofii de coaja, se taie in cuburi de 2 cm si se adauga in tigaie. Se lasa pana se inmoaie, 15 minute, amestecand frecvent.

Se taie rosiile in sferturi si se adauga in tigaie, impreuna cu lintea, conopida si 600 ml de apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa la foc mic 45 de minute, pana cand lintea e gatita, iar sosul s-a ingrosat. Se adauga sare si piper.

Cu 15 minute inainte de a fi curry-ul gata, se fierbe orezul in apa sarata, impreuna cu cuisoarele.

Se prajesc bucatile de peste, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu 3-5 minute, pana cand e gatit.

Se amesteca jumatate din catitatea de iaurt in curry, iar restul de adauga deasupra. 

Se serveste orezul cu sosul curry, bucatile de peste, bucati de lamaie si frunze de coriandru.

 

COMENTARII (7)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

29.03.2016, 23:53

Geanina87

Geanina87 1

30.03.2016, 08:40

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

30.03.2016, 13:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!