Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

de ionix in Crap / Caras, 24 Sep 2009 | 4298 vizualizari

 

A prins tata un "pestoi" bun si m-am decis sa-l inec eu in ceva si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati dintr-un crap mare... eu am avut cam 1kg si jumatate
  • 5-6 rosii lunguiete pentru ca-s mai carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 g masnile
  • 1 kg ciuperci
  • o ceapa
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei rosu mare
  • oregano, cimbru, 2 foi de dafin, sare, chili
  • 2 linguri unt
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste "Inecat" in ciuperci si rosii:

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii.

Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam.

Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate feliute. Se presara oregano, cimbru, sare, si chili; se pun si foile de dafin, se stropeste cu ulei si se pune un pahar cu apa calduta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa pana cand se face peste dar astfel incat sa ramana destul sos in tava.

Drept ganitura am folosit cartofi fierti ornati asezonati cu sare, piper si patrunjel.

 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-0
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-1
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-2
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-3
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-4
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-5
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii-6

COMENTARII (8)

ionix

ionix 1

24.09.2009, 15:50

ah... hahaha am uitat de lamaie, a avut zeama de lamaie... eu am pus zeama doar de la o lamaie la toata compozitia... oh, si vinul alb langa l-as dori... oh daa... bun bun

Bucataras

Bucataras 1

24.09.2009, 16:07

sa nu uiti sa postezi supa de gaina. am mincat in Iasiul lui Miha o "zama de gaina" buna buna, cu taietei facuti in casa

ionix

ionix 1

24.09.2009, 16:08

bineinteles c-o sa postez... i-am facut poze acum... astept sa opresc focul si sa-i fac poza in farfurie mi-e o foame

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!