Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

de Gicuta69 in Peste, 29 Dec 2015 | 3976 vizualizari

 

 O idee buna pentru un pranz sau o cina ,atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.




 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur:

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.

Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora. Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii  natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei, potrivim de sare si adaugam patrunjel  tocat.

Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-0
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-1
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-2
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-3
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-4
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-5
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur-6

COMENTARII (12)

dantes

dantes 1

22.01.2016, 08:37

Bun!

mihaelar63

mihaelar63 1

22.01.2016, 16:21

La cod si merlucius poftesc eu acum

aia

aia 1

07.03.2016, 18:07

ce bine ar fi daca ar putea comenta cineva care chiar a incercat reteta. De exemplu la ce temperatura pui cuptorul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24