Peste la cuptor cu invelis de legume

de Rocsi in Peste, 23 Noi 2010 | 13392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti (mama macrou si-a luat)
  • 1 rosie
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate de gogosar
  • 1 ardei galben
  • 1 lamaie
  • 2-3 foi de dafin
  • 3 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 canita suc de rosii
  • 1 canita vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu invelis de legume:

Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs.

il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider.

apoi luam una bucata tava de cuptor.

o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei.

asezam bucatile de peste in tava.

acum daca am scapat de peste ,pregatim legumele.

rosia o spalam si taiem felii rotunde.

dovlecelul il spalam,il curatam si il taiem feliute.

morcovul il radem,il spalam si il taiem fasii pe lung.

ceapa o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari.

ardeiul si gogosarul ,il curatam,spalam si il taiem.

peste peste presaram putin piper,apoi adaugam legumele  taiate,care le condimentam cu putina sare si piper.

spalam lamaia.

jumatate o taiem feliute si o asezam in tava,iar jumatate ii stoarcem zeama,iar sucul obtinut il turnam uniform peste legume.

sucul de rosii il amestecam cu vinul alb  si cateva linguri de apa.

amestecam bine ,iar sosul obtinut il adaugam in tava,peste toata nebunia de mai sus.

iar la urma rupem foile de dafin si usturoiul tocat maruntel.

punem staniol deasupra,il intepam din loc in loc si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

cu 10 minute inainte de a inchide aragazul,scoatem staniolul si bagam tava asa ,ca sa prinda o crusta frumoasa.

scoateti tava,lasati 5 minute la racorit(nu de alta sa nu va frigeti la degetele si in gurita)apoi serviti.

alaturi puneti un vin sau un pahar de tarie ,ca merge de minune....

pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu invelis de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

23.11.2010, 22:55

miuta

nadina73 1

24.11.2010, 10:52

rocsu meu,portia mea unde e ?am ajuns tarziu va sa zicaoricum stiu ca a fost bun asa ca

Rocsi 1

24.11.2010, 11:59

da nadina cam tarziu ai ajuns..cu alta ocazie iti dau..multumesc de furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto