Peste la cuptor cu sos tomat

de mena29 in Peste, 6 Aug 2011 | 7619 vizualizari

 

Pentru ca azi e sarbatoare si e dezlegare la peste am hotarat sa pregatesc pentru masa de pranz un Peste la cuptor cu sos tomat pe care l-am servit cu mamaliguta ,cu mujdei de usturoi si cu un pahar de vin alb.Daca va place pestele va invit la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg trunchi merluciu;
  • 1 ligura ulei;
  • 2 cepe mari;
  • 5-6 catei de usturoi,
  • condimente pentru peste;
  • 2 linguri cu varf pasta de tomate;
  • 1 pahar de vin alb demisec;
  • 1 pahar de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu sos tomat:

Am curatat pestele ,cu gandul la ce  Peste la cuptor cu sos tomat va iesi, l-am spalat bine dupa cre l-am tamponat bine cu un servetel de bucatarie.Am curatat ceapa,am tocat-o mai mare si am calit-o foarte putin intr-o llingura de ulei.Am pus ceapa intr-un vas termorezistent,deasupra am pus pestele condimentat,am taiat usturoiul si l-am pus peste peste,am adaugat vinul si 1/2 pahar cu apa.Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C dupa care am scos vasul din cuptor,si am adaugat deasupra pasta de tomate desfacuta in 1/2 pahar cu apa.Am mai lasat vasul inca 15 minute la cuptor insa de aceasta data fara folia de aluminiu.

A iesit foarte bun acest Peste la cuptor cu sos tomat .Va poftesc la masa si doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Peste la cuptor cu sos tomat 119443
retete culinare - Peste la cuptor cu sos tomat 119444
retete culinare - Peste la cuptor cu sos tomat 119445
retete culinare - Peste la cuptor cu sos tomat 119446

COMENTARII (29)

Bucataras Medi 1

14.10.2011, 22:01

cum de nu am simtit mirosul sa vin la masa ..............

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:10

Ce bun trunchiul de merlucius

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:15

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: