Peste picant la tigaie cu legume

de FlaviaD in Peste, 30 Iul 2013 | 5328 vizualizari

 

Daca doriti ceva usor, dar consistent si sanatos in acelasi timp, va recomand peste la tigaie cu legume. Se face usor si mai e si tare bun :) Este ideal pentru o cina usoara daca vreti.
Pentru a realiza bunatatea aceasta de peste am folosit cod de Alaska si amestec mexican de legume congelate. In ceea ce priveste pestele, puteti alege ce sortiment doriti, inclusiv peste de apa dulce care are o aroma aparte dupa cum stim bine.
Pentru alte arome inedite oricand ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

 

INGREDIENTE

  • -500 g fileuri cod de Alaska 
  • 500 g, legume congelate
  • ulei pentru prajit
  • otet balsamic
  • condimente(piper verde si alb,fulgi de chilli,chilli pulbere,maghiran,tarhon si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste picant la tigaie cu legume:

Am gatit legumele la aburi – intr-o cratita am pus apa, am asezat cratita pe foc si deasupra ei am pus o sita mare, iar in sita legumele. In felul acesta putem gati orice fel de legume, nu trebuie neaparat sa fie legume congelate.

Le-am lasat deasupra aburilor la foc potrivit cam 20 de minute, nu le-am lasat sa se inmoaie de tot fiindca am dorit sa-si pastreze cat mai mult din nutrienti si din vitamine. De fapt ele, legumele ,trebuie sa ramana putin crocante si sa ne crantane in gura atunci cand le mancam.

Cat timp legumele s-au facut singure la aburi, eu am facut pestele :) Adica am luat fileurile de cod de Alaska si le-am uns cu putin ulei de masline, iar apoi le-am condimentat bine-bine de tot cu piper verde, piper alb, fulgi de chilli, chilli pulbere, maghiran, tarhon si sare.

 

Apoi am incins putin ulei intr-o tigaie, nu e necesar sa punem mult ulei, ci doar cat sa se unga tigaia – pestele isi mai lasa singur grasimea lui. Am pus fileurile in tigaie si deasupra am turnat otet balsamic si sos de rosii. L-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti si l-am asezat pe un platou alaturi de legume cand acestea au fost gata.

Este intr-adevar picant, insa e un soi de mancare foarte usor, dar si foarte sanatos. Si inca ceva, aviz doamnelor – nu ingrasa :)

Se poate servi cu un pahar de vin alb alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste picant la tigaie cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:53

arata foarte bine!bravo

FlaviaD 1

31.07.2013, 12:56

Multumesc! Asta chiar n-a fost greu de facut

laura_n 1

03.08.2013, 16:28

imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar