Peste prajit cu mamaliga

de Sylvia in Peste, 7 Dec 2010 | 9375 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.

 

INGREDIENTE

  •  Eu am folosit
  • 300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare ,
  • in rest mai avem nevoie de
  • 2 linguri de ulei pentru prajit,
  • sare,
  • piper,
  • putina faina si usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliga:

 Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute.

 In interval de 5-7 minute pestele e gata, sincer imi place mai mult in varianta asta la capac decat in baie de ulei ( am incercat si varianta ) pentru ca acolo devin mai uscati si parca isi pierd aroma. Eu i-am servit cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi presarat cu marar verde, o nebunie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:04

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:42

Numai bunaciuni ai facut...............

raluxas 1

02.01.2011, 14:20

pestisorii astia sunt diferiti la gust fata de hamsii?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar