Pestisori marinati,(1) in conditii de casa

de anisoara in Peste, 24 Sep 2010 | 25487 vizualizari

 

Cineva mi-a lasat comentariu ,"Pe mine ma omori cu pestii aia, marinati, afumati, floare sau nu, aici nu prea gasesc asa delicatese, mai ca as da o fuga pana acolo ca n-am mai fost de ani buni."
Vreau sa va spun , ca aveti posibilitate sa preparati pesti marinati , sarati in conditii de casa. Si astazi voi expune a 2 receta de marinare , deoarece AICI a fost expusa prima receta de marinare a pestelui rosu in conditii de casa si vor urma si alte recete.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de peste marunt
  • 800 gr-1 kg de sare mare 
  • 400 ml de ulei 
  • 200 ml de otet de masa alb sau din vin alb,  6-9 %
  • 200 ml de apa 
  • frunze de dafin
  • piper boabe aromat
  • rozmarin
  • ceapa
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori marinati,(1) in conditii de casa:

Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.  Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se acopera cu sare mascata. In asa stare e necesar sa se afle timp de 3-4 ore.Pestisorii isi iau sarea , cat este necesar . Nu vor fi sarati dupa prepararea lor.

Dupa aceia se inlatura sarea, se mai sterg cu un servetel ramasitele de sare  si pestisorii se aranjeaza toti cu spinarea in sus , unul langa altul.  Apa se fierbe cu frunza de dafin si cca 10 boabe de piper aromat . Se raceste si se amestecda cu otetul. Totul in stare rece se toarna peste pestisorii aranjati . Se lasa in marinada aceasta pentru 4 ore.

In aceasta perioada se acopera cu o pelicula.  Aici atentie: pentru ca sa-si pastreze culoarea naturala carnita - de aceia nu se  desfac PESTISORII si nu se  scoate  osul din mijloc. Se varsa marinada toata , frunzele de dafin si boabele se lasa intre pestisori, se mai adauga cateva crengute de rozmarin, cam 6-7 catei de usturoi , taiat felii si se toarna uleiul   fara miros . Deasupra se acopera cu ceapa. Si se poate servi dupa 10  ore de marinare.

Aici din nou atentie ; Marinada din pestisori se  toarna intr-un vas si se adauga ceapa . Ceapa se marineaza circa 2 ore, dupa aceia se pune deasupra pestisorilor.  Sunt si alte metode , care vor fi descrise in alta receta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori marinati,(1) in conditii de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat la rece