Pesto de busuioc

de Rux in Clasice, 31 Oct 2011 | 4210 vizualizari

 

Un pesto delicios facut din busuioc proaspat, cu aroma divina...am ales sa prepar acest pesto dupa reteta lui Jamie Oliver , inlocuind semintele de pin( care nu imi plac) cu seminte de floarea soarelui prajite in casa si renuntand la parmezan.

 

INGREDIENTE

  • un  bol plin cu busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • un praf de sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 linguri seminte de floarea soarelui( miez prajit usor)
  • 1/4 catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto de busuioc:

Acest pesto se face din busuioc foarte proaspat.

Busuiocul se spala si se pune la mixer( robot) cu un sfert de catel de usturoi. Jamie recomanda prepararea unui pesto cu aroma mai puternica la mojar.

Se adauga si semintele si apoi putin cate putin uleiul. Se pune si zeama de lamaie, apoi praful de sare si  mixam foarte bine pana se leaga sosul. Daca mai este nevoie mai adaugam putin ulei.

 Merge foarte bine cu paste, peste, gratar si legume.

Am preferat sa nu pun parmezan( Jamie pune o mana plina de parmezan ras), astfel ca am obtinut un pesto mult mai sanatos( stiati ca parmezanul este cel mai acid aliment din lume?)

 

 

TIPS-URI

1

Alegeti busuioc proaspat frumos si fara pete 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pesto de busuioc 131778
retete culinare - Pesto de busuioc 131779
retete culinare - Pesto de busuioc 131780

COMENTARII (38)

Rux 1

15.11.2011, 21:14

Lia multumesc mult

-Miti- 1

03.12.2011, 23:15

mai am cateva frunze pe balcon,ia sa le incerc la mojar sa vad diferenta

Rux 1

03.12.2011, 23:21

Placeee mult busuiocul...are o aroma...mmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S