Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune

de Corinuta in Prajituri, 6 Sep 2013 | 7057 vizualizari

 

Aveam o pofta de praji cu prune, de cand am vazut pe a mica a lui Adina cu pruna in gura :)) Asa ca m-am dus de mi-am cumparat niste prune si am purces la facut o praji asaaa....ca in Germania:)) Sa stiti ca e buna tare, eu am fost super incantata!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 400-500 g prune
  • putin unt si faina pentru forma de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune:

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.

Se spala prunele, se taie in patru cu un cutit bine ascutit si se scot samburii. Se sterg cu un prosop absorbant daca e nevoie.

Se unge o tava de tarta cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna aluatul. Se aranjeaza prunele desupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos. Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.

Se pudreaza cu zahar cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti zahar pudra, nu trebuie sa mixati decat 2-3 minute

2

se poate coace si in tava dreptunghiulara mai mica

3

la servire puteti adauga niste frisca proaspat batuta

4

prunele sa nu fi e foarte coapte ci un pic mai tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Corinuta 1

10.09.2013, 22:51

Laurici

Giana 1

11.09.2013, 17:29

Imi place cum arata, nu mai trebuie ornata.

Corinuta 1

11.09.2013, 17:52

Multumesc Giana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si prune