Phad Thai

de LeBlogPiquant in Fructe de mare, 17 Noi 2010 | 6145 vizualizari

 

Phad Thai e probabil the national dish of Thailand si cel mai des intalnit street-food. E un stir-fry cu noodleshi, cu sos de peste, pulpa de tamarind, oua, ardei iute, muguri de soia, +/- creveti/tofu/carne, servit cu alune prajite, coriandru si lime
Asa ca de cand ne-am intors am tot vrut sa reproduc reteta, dar nu am apucat...pana aseara (asta si din cauza ca imi trebuiau muguri de soia si nu am gasit pana de curand - la Metro [yay])

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez - cam 100g,
  • 2 linguri sos de peste,
  • zeana de la 1/2 lime,
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri ulei de alune,
  • 3 catei de usturoi tocati, 
  • 1 ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 50g creveti,
  • o mana buna de muguri de soia, 
  • 50g alune,
  • coriandru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Phad Thai:

Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie.

Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai stir-uiti acolo repede, repede 10 secunde, apoi impingeti taieteii intr-o parte a wokului si in partea ramasa libera mai adaugati cateva picaturi de ulei si spargeti oul. Amestecati repede pana se coaguleaza, apoi amestecati-l cu noodleshii.

Adaugati ceapa verde, o parte din coriandrul tocat si mugurii de soia.

Tot ce mai ramane e sa-i punem intr-un bol si sa-i presarat cu alunele prajite sin inca niste coriandru tocat si muguri de soia.

Interestingly enough, tailandezii nu folosesc betigase, ci the good old fork, asa ca faceti ca ei, luati-va o furculita si start eating!

Laew phob gan mai ! - adica "see you soon" ;)

 

TIPS-URI

1

Also faceti sosul dinainte: amestecati sosul de peste cu zaharul brun, zeama de lime si tamarindul - if you can find that elusive ingredient (castronelul rosu, in cazul meu)

2

Inmuiati taiteii in apa calda, asa cum scrie pe pachet - but DON'T over soak them!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Phad Thai 63507
retete culinare - Phad Thai 63508
retete culinare - Phad Thai 63509
retete culinare - Phad Thai 63510
retete culinare - Phad Thai 63511
retete culinare - Phad Thai 63512

COMENTARII (13)

bejenariualina 1

26.01.2011, 01:03

elena1988 1

13.02.2011, 18:16

arata bine

adry88 1

09.05.2011, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L