Piadine Romagnole

de JustLoveCookin in Piine, 26 Noi 2010 | 5628 vizualizari

 

Piadina romagnola este un tip de lipie foarte des intalnita in regiunea Emilia Romagna,in Nordul Italiei.In functie de zone difera putin grosimea si compozitia,in unele parti nu se adauga ulei sau grasime.Eu m-am indragostit de piadine la mare,in Rimini si Riccione,unde ai toate sansele sa gasesti cele mai bune piadine din Italia.Am vrut sa le incerc si acasa,si am avut un mare rezultat! Minunate si dureaza foarte putin tot gatitul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 75 grame untura sau ulei masline
  • 200 ml lapte sau apa
  • 1,5 lingurita sare
  • jumatate lingurita bicarbonat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piadine Romagnole:

Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute.

Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca 200 g fiecare.Presaram masa cu putina faina si intindem o foaie rotunda de cca 25 cm in diametru.

Eu am o tigaie exact dimensiunea asta,pentru cine are ustensile mai mici,imparte in mai multe bilute.Nu e nimic daca ies mai subtiri sau mai grosute.

Incingem bine tigaia fara ulei sau altele si punem piadina la copt,neacoperita.In cateva secunde se va umfla putin,atunci o intepam cu o furculita in mai multe locuri,pentru a se coace uniform.

Cand se formeaza pete de culoare pe fund,o intoarcem si o mai lasam cateva minute.Cca 2 minute pe fiecare parte.

Pot fi umplute cu absolut orice va trece prin minte,eu am umplut o parte cu Prosciutto di Parma si Emmentaler , iar cealalta cu Chorizo (salam picant) si felii subtiri de parmezan.M-am  suparat cand am descoperit ca imi aminteam gresit despre rucola.Am uitat ca facusem pesto di rucola,eram sigura ca mai am.Nu raman niciodata fara…Se potriveste de minune in piadine.

Sa aveti pofta !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piadine Romagnole 66048
retete culinare - Piadine Romagnole 66049

COMENTARII (6)

alinutza1983 1

27.11.2010, 10:21

....par tare deliciose

Crista_Luca 1

27.11.2010, 23:21

am mancat si eu ..sunt bune de tot! ...tot as fi mancata chiar daca nu mai puteam

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:11

sunt bune tare si mie imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: