Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver

de Bucataras in Oaie, 17 Apr 2011 | 10900 vizualizari

 

Iata si o reteta de miel preparata de Jamie Oliver, pe care o puteti prepara de Pasti

 

INGREDIENTE

  •  4 picioare de miel de la care s-a indepartat rata carnea si grasimea la un capat al osului
  • 6 fire de rozmarin proaspat
  • 150 gr unt rece
  • frunzele de la 2 fire de cimbru proaspat
  • 12 catei de usturoi cu coaja
  • 2 morcovi mari curatati si taiati felii subtiri
  • o ceapa curatata si taiata pestisori
  • un fir de praz taiat in doua si apoi feliat subtire
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver:

 Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper.

Cu un cutit mic faceti o crestatura  in picioarele de miel, intre carne si os, de jos in sus. Trebuie sa obtineti un fel de buzunar in care sa incapa un deget. Umpleti aceste buzunare cu untul aromat. Astfel, carnea se va imbiba cu o aroma extraordinara.

Rupeti 4 bucati de folie de aluminiude lungimea bratului si indoiti fiecare bucata, obtinind 4 foi de marimea A3. Puneti in mijlocul fiecarei foi o gramajoara de usturoi si legume. Ungeti picioarele de miel cu ulei de masline, condimentati-le cu sare si piper, apoi asezati cite un picior peste gramajoara de legume si usturoi.plus un fir de rozmarin si citeva frunze de salvie.

Ridicati cu atentie marginile foilor de aluminiu si turnati putin vin in fiecare "pachet". Infasurati strins folia in jurul piciorului de miel. Rupeti sau taiati folia in exces.

Asezati "pachetele" intr-o tava, cu oasele in sus. Introduceti-le in cuptorul incins pentru 2 ore si jumatate sau pina cind carnea se va inmuia suficient.

 

COMENTARII (12)

mihaelaM

mihaelaM 1

18.04.2011, 15:07

Kori

Kori 1

17.10.2011, 00:29

si mie imi place cum gateste Jamie, e tot talent cat e si mielul....off

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!