Picioare de pasare Phoenix

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Mar 2015 | 13303 vizualizari

 

Asa le numesc chinezii, asa le-am zis si eu :)))

Stiu ca multi dintre voi nu mancati picioarele de pasare, mai ales ca in ultimii ani acestea nici macar nu se mai comercializeaza in magazine.
Eu inca „ma bucur” de ele, pentru ca stau la curte si crestem pasari. Le folosesc adesea la ciorbe si racituri de pasare, dar azi am ales o reteta chinezeasca vazuta la tv cu ceva timp in urma.
Asiaticii le considera delicatese si extrem de sanatoase, pentru ca au colagen si sunt benefice pentru cei care vor sa aiba o piele ca de bebelus.

Cu aceasta ocazie am inaugurat wok-ul din camara :X si-am folosit si anasonul primit de la Mitinita, acum doi ani :D =))))

 

INGREDIENTE

  • 12 picioare de pasare/ gheare ( mai dolofane)
  • 80 ml ulei
  • 50 ml sos de soia
  • 1 fir ceapa verde ( sau praz )
  • 5-6 catei de usturoi
  • ardei iute uscat ( optional )
  • cateva seminte de anason
  • cateva felii fine de ghimbir
  • 1 conserva de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de pasare Phoenix:

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.

In ultimile 10 minute adaugam si ciupercile, scurse bine de zeama in care au fost conservate. Colagenul scurs din ghearele de pasare va ingrosa sosul si-l va face usor  lipicios.

Cand ghearele sunt suficient de rumene, oprim focul si servim.

 

sursa reteta

TIPS-URI

1

Intrucat am folosit gheare de la pasare de curte, eu le-am fiert 15 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de pasare Phoenix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Ina 1

08.03.2015, 10:41

Dantes, e interesanta, gustoasa, dar e chinuiala mare la mancat Eu am obosit mancand ))

Sim0na 1

09.03.2015, 17:31

Cred ca esti prima reteta cu gheare pe care o vad Eu nu le mananc ptr ca ma enerveaza.. rontai prea tare la ele
In comert nu prea mai sunt ptr ca le exportam in Asia.. pe bani grei!
Bine ca macar gheare mai exportam si noi..
Te cu drag

Ksenya 1

07.04.2017, 09:46

buna teteta asta,ce nu fac femeile pentru un ten de bebelus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor