Picioare de pasare Phoenix

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Mar 2015 | 1717 vizualizari

 

Asa le numesc chinezii, asa le-am zis si eu :)))

Stiu ca multi dintre voi nu mancati picioarele de pasare, mai ales ca in ultimii ani acestea nici macar nu se mai comercializeaza in magazine.
Eu inca „ma bucur” de ele, pentru ca stau la curte si crestem pasari. Le folosesc adesea la ciorbe si racituri de pasare, dar azi am ales o reteta chinezeasca vazuta la tv cu ceva timp in urma.
Asiaticii le considera delicatese si extrem de sanatoase, pentru ca au colagen si sunt benefice pentru cei care vor sa aiba o piele ca de bebelus.

Cu aceasta ocazie am inaugurat wok-ul din camara :X si-am folosit si anasonul primit de la Mitinita, acum doi ani :D =))))

 

INGREDIENTE

  • 12 picioare de pasare/ gheare ( mai dolofane)
  • 80 ml ulei
  • 50 ml sos de soia
  • 1 fir ceapa verde ( sau praz )
  • 5-6 catei de usturoi
  • ardei iute uscat ( optional )
  • cateva seminte de anason
  • cateva felii fine de ghimbir
  • 1 conserva de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de pasare Phoenix:

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.

In ultimile 10 minute adaugam si ciupercile, scurse bine de zeama in care au fost conservate. Colagenul scurs din ghearele de pasare va ingrosa sosul si-l va face usor  lipicios.

Cand ghearele sunt suficient de rumene, oprim focul si servim.

 

sursa reteta

 

TIPS-URI

1

Intrucat am folosit gheare de la pasare de curte, eu le-am fiert 15 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la prajit.

RETETA IN IMAGINI

Picioare de pasare Phoenix-0
Picioare de pasare Phoenix-1
Picioare de pasare Phoenix-2
Picioare de pasare Phoenix-3
Picioare de pasare Phoenix-4
Picioare de pasare Phoenix-5
Picioare de pasare Phoenix-6
Picioare de pasare Phoenix-7
Picioare de pasare Phoenix-8
Picioare de pasare Phoenix-9
Picioare de pasare Phoenix-10
Picioare de pasare Phoenix-11

COMENTARII (40)

Ina

Ina 1

08.03.2015, 10:39

Mihaela

Ina

Ina 1

08.03.2015, 10:41

Dantes, e interesanta, gustoasa, dar e chinuiala mare la mancat Eu am obosit mancand ))

Sim0na

Sim0na 1

09.03.2015, 17:31

Cred ca esti prima reteta cu gheare pe care o vad Eu nu le mananc ptr ca ma enerveaza.. rontai prea tare la ele
In comert nu prea mai sunt ptr ca le exportam in Asia.. pe bani grei!
Bine ca macar gheare mai exportam si noi..
Te cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!