Pide- paine turceasca

de Rux in Piine, 16 Dec 2013 | 6620 vizualizari

 

Astazi am poposit in bucataria turca pe care eu o ador ...am ales sa prepar aceasta paine grozava cu susan...este o minunatie si va recomand din toata inima sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina( plus la discretie pentru infainat)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 40 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Glazura:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide- paine turceasca:

Daca alegeti drojdia proaspata lichefiati-o intr-un sfert de pahar de lapte  caldut si o lingura de zahar apoi lasati-o pentru 15 minute la crescut si apoi procedati in mod normal  si adaugati-o peste restul ingredientelor.

Daca alegeti drojdia uscata puneti-o direct in faina cernuta, pe margine asezati sarea , deasupra drojdiei puneti zaharul si pe margine o lingura de ulei.

Incepeti sa adaugati cate putin lapte cald si framantati aluatul mai usor la inceput, cand se leaga bine adaugati si lingura ramasa de ulei de masline, apoi se framanta mai vartos in jur de zece minute.  Se mai pune o mana de faina deasupra aluatului, se infaineaza bine si se lasa coca la odihnit in jur de 40 de minute la loc caldut in bucatarie.

Se  muta aluatul pe o suprafata de intins bine infainata. se framanta foarte putin in jur de o jumatate de minut si se face un sul care se imparte in 5 bucati.

Fiecare bucata se intinde in forma ovala.

De jur imprejur cu mainile formam un sant( o adancitura) peste care se trece usor cu un varf de cutit( puteti apasa doar cu degetele daca nu doriti sa folositi cutitul).

Se aseaza aluatul de pide pe o foaie de copt infainata, sau direct in tava.

Se mai lasa 15 minute la crescut si se formeaza cu degetele 3 linii pe suprafata aluatului apasand pana la baza.

Lasam din nou la crescut 15 sau 20 de minute.

Ungem painile cu galbenus amestecat cu lapte si apoi presaram susan. Preincalzim cuptorul( al meu cere asta) si coacem painile pentru 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos.

Sunt  chiar speciale si tare gustoase :)

 

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui laptele cu apa

2

se poate folosi drojdia proaspata in locul celei uscate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pide- paine turceasca 285047
retete culinare - Pide- paine turceasca 285048
retete culinare - Pide- paine turceasca 285049
retete culinare - Pide- paine turceasca 285050
retete culinare - Pide- paine turceasca 285051
retete culinare - Pide- paine turceasca 285052
retete culinare - Pide- paine turceasca 285053
retete culinare - Pide- paine turceasca 285054
retete culinare - Pide- paine turceasca 285055
retete culinare - Pide- paine turceasca 285056
retete culinare - Pide- paine turceasca 285057
retete culinare - Pide- paine turceasca 285058
retete culinare - Pide- paine turceasca 285059
retete culinare - Pide- paine turceasca 285060

COMENTARII (64)

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:14

Rux 1

02.05.2014, 19:53

Multumesc frumos!

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D