Pide- paine turceasca

de RuxyRux in Piine, 16 Dec 2013 | 13743 vizualizari

 

Astazi am poposit in bucataria turca pe care eu o ador ...am ales sa prepar aceasta paine grozava cu susan...este o minunatie si va recomand din toata inima sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina( plus la discretie pentru infainat)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 40 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Glazura:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide- paine turceasca:

Daca alegeti drojdia proaspata lichefiati-o intr-un sfert de pahar de lapte  caldut si o lingura de zahar apoi lasati-o pentru 15 minute la crescut si apoi procedati in mod normal  si adaugati-o peste restul ingredientelor.

Daca alegeti drojdia uscata puneti-o direct in faina cernuta, pe margine asezati sarea , deasupra drojdiei puneti zaharul si pe margine o lingura de ulei.

Incepeti sa adaugati cate putin lapte cald si framantati aluatul mai usor la inceput, cand se leaga bine adaugati si lingura ramasa de ulei de masline, apoi se framanta mai vartos in jur de zece minute.  Se mai pune o mana de faina deasupra aluatului, se infaineaza bine si se lasa coca la odihnit in jur de 40 de minute la loc caldut in bucatarie.

Se  muta aluatul pe o suprafata de intins bine infainata. se framanta foarte putin in jur de o jumatate de minut si se face un sul care se imparte in 5 bucati.

Fiecare bucata se intinde in forma ovala.

De jur imprejur cu mainile formam un sant( o adancitura) peste care se trece usor cu un varf de cutit( puteti apasa doar cu degetele daca nu doriti sa folositi cutitul).

Se aseaza aluatul de pide pe o foaie de copt infainata, sau direct in tava.

Se mai lasa 15 minute la crescut si se formeaza cu degetele 3 linii pe suprafata aluatului apasand pana la baza.

Lasam din nou la crescut 15 sau 20 de minute.

Ungem painile cu galbenus amestecat cu lapte si apoi presaram susan. Preincalzim cuptorul( al meu cere asta) si coacem painile pentru 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos.

Sunt  chiar speciale si tare gustoase :)

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui laptele cu apa

2

se poate folosi drojdia proaspata in locul celei uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide- paine turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine turceasca Ramadan