Piece Montee (Croquembouche)

de Brindusa in Torturi, 27 Mai 2010 | 2580 vizualizari

 

Acest desert se face in Franta pentru masa tinerilor casatoriti. Am vazut poze cu adevarate opere de arta realizate de cofetarii francezi.

 

INGREDIENTE

  • 20 gogosele de ecler
  • 225 + 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 lingura esenta de vanilie  
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata marunt

Pentru caramel

  • 225 g zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piece Montee (Croquembouche):

Eclerurile se fac ca aici

Crema

Incalzeste bine cele 50 ml de lapte si pune-le peste ciocolata. Amesteca sa se topeasca ciocolata.

Dizolva amidonul in 50 ml lapte.

Amesteca oul intreg si apoi galbenusurile in amestecul cu amidon. Amesteca restul de lapte cu zaharul si pune pe foc sa dea un clocot. Toarna 1/2 din laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se taie oul.

Pune restul de lapte din nou sa dea un clocot. Toarnadin nou in fir subtire peste crema, batand continuu cu telul. Pune crema pe foc mic, amestecand, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, ciocolata si vanilia. 

Dai la rece acoperita bine la suprafata cu folie de plastic, ca sa nu faca pojghita. Poti pastra crema la frigider pana e gata sa fie folosita.

Caramelul

Ingredientele se amesteca intr-o craticioara, pana cand are aspectul de nisip umed. Se pune zaharul pe foc mediu si se lasa, fara sa se amestece pana ce incepe sa se topeasca pe la margini si fumega in mijloc. Incepe sa amesteci din cand in cand, aducand zaharul netopit pe margini ca sa se topeasca. Ai grija sa nu se arda zaharul.

Montarea

Cu varful de la posh fa o gaura in fiecare choux si umple-le cat de multa crema  poti.

Inmoaie fundul a cate un choux in caramel si fa din ele un cerc pe o farfurie. Continua cu un nou strat deasupra, si asa mai departe pana ce termini toate gogoselele. Orneaza cu caramelul ramas.

 

SURSA

 

 

TIPS-URI

1

desertul se consuma in aceesi zi in care este facut, pentru ca zaharul caramel este foarte instabil. Pana adoua zi, chiar tinut in frigider, se topeste si se zahariseste si toate ornamentele dispar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piece Montee (Croquembouche) 34368
retete culinare - Piece Montee (Croquembouche) 34369
retete culinare - Piece Montee (Croquembouche) 34370

COMENTARII (41)

Sidy 1

28.05.2010, 09:14

Ce mi-as dori sa fac parte din categoria..."miri" Macar pentru 5 minute sa pot gusta din bunatatea asta
Felicitari ai de la mine *****

Oana 1

07.06.2010, 22:42

Brindusa 1

07.06.2010, 23:15

Mersic, Oana. Unde ai fos plecata de nu te-am mai vazut in ultima vreme?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25