Piept de curcan cu pesto de trufe

de epurasha2bb in Curcan, 22 Dec 2010 | 1521 vizualizari

 

ieri v-am dat desert, azi va dau mancare! :))

 

INGREDIENTE

  • ¼ piept curcan fiert
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceapa alba
  • 1 foaie de dafin
  • Ulei
  • Sare, piper
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Decor final:
  • pesto de trufa neagra,
  • salata verde,
  • morcov,
  • sfecla rosie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu pesto de trufe:

Pieptul de curcan fiert se rupe fasii mari si se aseaza intr-o farfurie.

Se face sosul de ceapa astfel: taiam ceapa solzisori si o punem la calit in 2 linguri de ulei intr-o cratita.Se lasa putin sa devina sticloasa si se adauga apoi vinul.Se flambeaza putin, se stinge flacara, se adauga frunza de dafin, sare si piper si se mai lasa la foc mic putin.Se toarna strecurat peste pieptul de curcan.

Se serveste cu pesto de trufe negre alaturi pe care asezam cateva cubulete de sfecla rosie si decoram alaturi cu frunze de salata verde si suvite de morcov.

 

TIPS-URI

1

o mancare potrivita pentru sarbatori in 2 sau cu musafiri mai de seama!:)

COMENTARII (12)

Brindusa 1

22.12.2010, 22:49

trufe, mai Epuraso! Pe cine ai rasfatat tu cu mancarea asta?

kamy 1

23.12.2010, 19:23

nu le stiu,nu le-am vazut....da am auzit ca-s deosebite si ....scumpe 5f

MIUTA 1

26.12.2010, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55