Piept de curcan cu sos de rodii

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 21 Ian 2012 | 10403 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura de curcan:

  • 400 gr piept de curcan dezosat
  • sare
  • piper alb
  • boia dulce
  • ierburi de Provance
  • coriandru boabe
  • ulei de masline

Sos de rodii:

  • 1/2 rodie mare ( 290 gr)
  • 100 ml sampanie
  • 50 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • nucsoara macinata
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa aproximativ 15 minute am adaugat un pahar de apa si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 1 ora la 200 grade Celsius. Pentru sos am pus la fiert sampania impreuna cu sucul de portocale (bio). Cand au inceput sa fiarba am adaugat nucsoara, ghimbirul si scortisoara macinata si am lasat sa scada putin lichidul. Rodia pe care am folosit-o a fost foarte mare si am utilizat doar jumatate, ceea ce a insemnat 290 de grame. Am stors rodia cu mana si am folosit sucul rezultat si bobitele care au cazut, restul de bobite nu le-am mai desfacut din coaja. Cand sosul de sampanie si portocale a scazut aproape la jumatate am adaugat sucul si bobitele de rodie. Imediat am amestecat 1 lingurita de faina cu 3 linguri de apa si am adaugat la sos. Am lasat sa fiarba pana cand a devenit ceva mai consistent sosul. Noi am servit alaturi de brocoli fiert peste care am pus putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan pe varză