Piept de curcan cu sos de rodii

de Oana in Curcan, 2 Mai 2009 | 9634 vizualizari

 

Este un preparat special, delicat si fin, pe care il puteti servi la ocazii deosebite. Noi l-am pregatit pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • un pahar cu vin alb
  • 3 cani cu supa de curcan (sau pui)
  • putin ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru sosul de rodii:
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu otet
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o rodie mare
  • Pentru sosul alb:
  • o lingura cu unt
  • o lingura cu faina
  • o cana de supa de curcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi adaugam vinul, neaparat sa-l gustati, sa aveti spor :). Lasam sa scada in tigaie cam 15 minute si apoi adaugam o cana cu supa si cimbru si mai lasam 5 minute la fiert.


Asezam carnea intr-un vas de iena, adaugam o cana cu supa, o acoperim cu un capac si o punem la cuptor 50 de minute (25 de minute cu capac si 25 de minute fara capac). Zeama din tigaie o strecuram si o pastram (o vom folosi mai tarziu).


Acum sa preparam sosurile! Intai cel de rodii: intr-o craticioara punem zaharul, cand s-a caramelizat adaugam otetul, apoi zeama de lamaie si zeama de rodii (ce-a mai ramas din ea … am luat cate o gurita, cate o gurita … mmm … tare bun!). Lasam sa fiarba 5 minute.


Urmeaza sosul alb: in alta craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel, turnand apoi cate putin din supa de curcan, pana punem o cana plina. Amestecam pana se ingroasa putin. Peste sosul alb turnam apoi zeama strecurata pe care am pastrat-o, sosul de rodii si lasam sa fiarba 10 minute.


Scoatem carnea din cuptor si o taiem felii, apoi o asezam din nou in vasul de iena, turnam sosul cu rodii deasupra, condimentam cu sare si piper si mai lasam 10 minute la cuptor ca sa se patrunda aromele.


Cam asta e, se poate servi cu garnitura de piure sau orice altceva credeti ca e potrivit. Este dulce-acrisor, un gust deosebit!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2119
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2120
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2121
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2122
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2123
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2124
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2125
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2126
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2127
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2128
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2129
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2130
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2131
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2132
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2133
retete culinare - Piept de curcan cu sos de rodii 2134

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

26.12.2011, 15:22

O delicatesa
Sarbatori Fericite!

teosim 1

26.12.2011, 16:54

Eu sant o mare amatoare de rodii,ca atare aceasta retete am sa o fac cu certitudine.Multumesc pentru idee!Sarbatori fericite!

lia maria 1

26.12.2011, 20:33

minunata combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!