Piept de curcan cu sos de rosii picant

de La Ancuta in Curcan, 17 Mai 2011 | 2586 vizualizari

 

by Gaby

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de curcan taiat felii
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri stafide tocate
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cutie de rosii decojite sau pasta de rosii facuta in casa
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rosii picant:

Taiem carnea felii si o condimentam cu sare si piper.
Incingem putin ulei intr-o tigaie si o prajim bine pe ambele parti. Scoatem carnea pe o farfurie, acoperim si lasam sa stea pana facem sosul.

Incingem intr-o tigaie uleiul impreuna cu apa si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam cateva minute la inabusit. Adaugam apoi usturoiul taiat felii si stafidele tocate marunt si mai lasam cateva minute pe foc.
Adaugam apoi vinul si lasam sa fiarba pana se evapora. Adaugam apoi rosiile sau pasta de rosii, zaharul si condimentele.

Acoperim si lasam sa fiarba ~30 de minute, pana scade sosul.

Adaugam cele 2 linguri de smantana si amestecam. Punem si pieptul de curcan si potrivim de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul si adaugam bucuiocul proaspat tocat marunt

Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Multumesc mult Gaby :-*. A fost bun, bun de "ne-am lins pe degete" :)

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de curcan cu sos de rosii picant-0
Piept de curcan cu sos de rosii picant-1
Piept de curcan cu sos de rosii picant-2
Piept de curcan cu sos de rosii picant-3

COMENTARII (46)

La Ancuta

La Ancuta 1

23.05.2011, 15:45

Multumesc Elena

deliciousflavours

deliciousflavours 1

29.09.2011, 11:06

am gasit la tine multeeee retete care sunt pe placul meu!
abea astept sa le incerc!!!!
felicitari!

La Ancuta

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

Deliciousflavours multumesc. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Spor la incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24