Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

de miki_a in Curcan, 17 Aug 2015 | 1115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de curcan (piept);
  • 6 cepe galbene uscate;
  • 1 morcov;
  • 200 ml. apă (supa de legume sau de pui);
  • 200 ml. suc de roşii făcut în casă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţă de zahăr (opţional);
  • frunze de busuioc;
  • sare, piper, ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc:

Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge).

Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile.

Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa julien, iar morcovul îl radem pe răzătoarea mare. 

Adăugăm legumele peste carnea uşor înăbuşită şi amestecăm. 

Lăsăm să se pătrundă şi legumele, adăugând apă caldă (sau supă) treptat, ori de câte ori este nevoie (ţinând cont că şi carnea va lăsa suc).

După ce carnea şi legumele s-au fiert adăugăm sucul de roşii, usturoiul curăţat şi tăiat feliuţe şi linguriţa cu zahăr.

Lăsăm să mai fiarba maxim 10 minute (cu vasul descoperit).

Potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm verdeaţa tocată.

Servim simplă, cu mămăliguţă sau alături de garnitura preferată.

Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-0
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-1
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-2
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-3
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-4
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-5
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-6
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-7
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-8
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-9
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-10
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-11
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-12
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-13
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-14
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-15
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-16
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-17
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-18
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-19
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-20
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-21
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-22
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-23
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-24
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-25
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-26
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-27
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-28
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc-29

COMENTARII (22)

miki_a

miki_a 1

18.08.2015, 13:47

Multumesc Andra!

Rux

Rux 1

18.08.2015, 19:24

Arata grozav!

miki_a

miki_a 1

18.08.2015, 21:02

Multumesc Rux!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!