Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 14 Mai 2012 | 4991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 1/2 cană supă de curcan;
  • 1 lg amidon;
  • 2 lg sos soya light;
  • 2 lg sos curry;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 1/2 lgţ condiment Has el Hanout;
  • ulei floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Orez
  • 1 cană mică orez cu bob lung;
  • 2,5 măsuri supă de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Decor
  • frunze de coriandru.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc:

Pieptul de curcan 

Carnea se spală, se şterge, se taie felii.

Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată.

Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei încins; se adaugă usturoiul.

Se adugă carnea, după 2-3 minute se adaugă supa de curcan şi se lasă pe foc până se pătrunde carnea.

Orezul

Ceapa, morcovii se taie julienne.

 Se căleşte usturoiul, se adaugă ceapa iar după 2-3 morcovii. 

Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. 

Se acoperă totul cu supă de curcan.

Se condimentează cu sare, piper.

Se fierbe la foc potrivit timp de 10-12 minute după care se acoperă cu un capac şi se ţine de-o parte 10-15 minute.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc 162688
retete culinare - Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc 162690
retete culinare - Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc 162693
retete culinare - Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc 162694
retete culinare - Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc 162695

COMENTARII (17)

Sim0na 1

15.05.2012, 08:03

Super arata!! O portie si ptr mine?!

iri_iri 1

15.05.2012, 09:59

..mmmm ,trebuie sa fie bun

DinDragostePentruGatit 1

15.05.2012, 11:51

Sigur, Sim0!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55