Piept de curcan marinat - la gratar

de mihaelar63 in Curcan, 27 Apr 2015 | 1128 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged.
Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat - la gratar:

  1. Bucatile de  carne se spala si se transeaza in bucati mari  cam de 2-3 degete grosime .
  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic  gros [ cu fermoar] si am dat la rece .
  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .
  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .
  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .
  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .
 

TIPS-URI

1

Puteti folosi condimente preferate .

2

Nu folositi condimente picante daca aveti copii la masa .

3

Am lasat o bucata de carne fara cascaval deasupra .Poate unul dintre musafiri sa nu fi dorit .

4

Daca aveti mai multi musafiri si le cunoasteti preferintele respectati-le .

RETETA IN IMAGINI

Piept de curcan marinat - la gratar-0
Piept de curcan marinat - la gratar-1
Piept de curcan marinat - la gratar-2
Piept de curcan marinat - la gratar-3
Piept de curcan marinat - la gratar-4
Piept de curcan marinat - la gratar-5
Piept de curcan marinat - la gratar-6
Piept de curcan marinat - la gratar-7
Piept de curcan marinat - la gratar-8
Piept de curcan marinat - la gratar-9
Piept de curcan marinat - la gratar-10

COMENTARII (16)

mihaelar63

mihaelar63 1

27.04.2015, 22:55

In titlu am scris curcat )

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

27.04.2015, 23:06

mihaelar63

mihaelar63 1

28.04.2015, 11:54

Multumesc pentru corectare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!