Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti

de Sidy in Oaie, 14 Iun 2011 | 3524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de miel (coaste si cotlet)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 3 oua fierte
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 3 oua crude
  • organele de la un miel
  • 200 g ficat de pasare
  • 100 g pesmet(sau o felie mare paine )
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 linguri untura
  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare cu gust de piper
  • piper proaspat macinat
  • vegeta fara sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti:

Organele de miel si ficatelul de pui se spala bine, se scurge de apa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt si se calesc in 2 linguri ulei pina devin sticloase. Adaugam organele de miel mai putin ficatul, condimentam si lasam sa se inabuse 5 minute.Daca punem si limba de biel o oparim mai inainte si indepartam stratul alb de piele de deasupra.Adaugam la sfarsit si ficatul taiat, mai lasam sa se inabusa cateva minute , apoi dam de o parte la racit.

Curatam de coaja ouale fierte si spalam bine o legatura de marar si doua de patrunjel verde. Lasam sa se scurga bine apoi le macinam pe rand impreuna cu organele racite, asa cum se vede in fotografii.

Pieptului de miel spalat si sters bine de apa ramasa, ii indepartam carnea de coaste astfel incat sa se formeze un sac pe care il vom umple cu pasta rezultata din organele macinate la care am adaugat ouale crude si pesmetul. Umplem bine pieptul si lateralele le coasem cu ata. In cazul in care nu se pot uni, punem o bucata din praporul de la miel, care va fi ca si un petec.

Ungem o tava cu untura, adaugam 1/2 pahar cu apa si 1/2 pahar vin alb , punem pieptul de pui uns si el si condimentat si il dam la cuptorul incins la 180 de grade C cam 30-40 minute pina capata o crusta aramie ,frumos rumenita.

Intre timp preparam cartofii calugaresti astfel: intr-un prosop punem cartofii noi presarati cu sare grunjoasa si ii frecam bine in prosop pina se inlatura coaja.Repetam operatiunea pina terminam toti cartofii.Iii spalam bine si ii fierben in apa simpla.

Ungem un vas yenna cu unt(untura)punem cartofii fierti scursi de apa, deasupra presaram vegeta fara sare, cateva bucatele de unt si ii dam la cuptor sa se rumeneasca cam 30 minute.Ii mai invartim din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam mararul verde tocat si ii condimentam; ii mai lasam putin in cuptor apoi se pot servi cu felii din pieptul de miel umplut si salata verde.

Sunt sigura ca veti fi foarte multumiti de gustul deosebit pe care il vor simti papilele voastre gustative....Testati-l si nu veti regreta ! Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110176
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110177
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110178
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110179
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110180
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110181
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110182
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110183
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110184
retete culinare - Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti 110185

COMENTARII (14)

aziz 1

14.06.2011, 19:14

ce bine arata

deyutzky 1

14.06.2011, 19:59

ionela2682 1

15.06.2011, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55