Piept de porc cu varza calita

de MotanLaOale in Porc, 10 Mar 2014 | 4104 vizualizari

 

Usor de facut si foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 600g piept de porc
  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 200g coaste afumate (de la costita)
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu varza calita:

Varza se tine cateva ore in apa rece sa isi lase din sare.

Se taie fideluta si se stoarce bine.

Carnea se taie bucati potrivite.

Ceapa se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste carnea 4-5 minute pa ambele parti.

Se scoate carnea si in acelasi ulei se caleste ceapa 2-3 minute.

Se pune boia si piper.

Se adauga varza taiata, coastele afumate, se amesteca bine si se pune apa sa acopere varza.

Se fierbe la foc domol o ora, amestecand din cand in cand.

Se pun bucatile de carne deasupra verzei din cratita si se introduce in cuptor pentru cel putin o ora.

Din cand in cand se intoarce carnea si se amesteca in varza.

Spre final se scoate cratita, se pune deoparte carnea si se pune mararul tocat marunt, amestecand bine.

Se pune carnea la loc si se mai tine la cuptor pana varza este calita si nu mai are zeama iar carnea este rumenita bine.

Se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta carne de porc dar sa fie grasa.

2

Mararul este obtional, se poate si fara daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

11.03.2014, 18:34

Laurici

mihaelar63 1

15.03.2014, 10:00

Zic si eu ca si Laura de pestele ala cod ))

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu varza