Piept de porc cu varza jumi`juma

de Constelatialeu in Porc, 29 Noi 2015 | 6350 vizualizari

 

Da ati auzit bine sau mai bine zis, ati citit bine, varza jumi`juma, adica si cruda si murata....

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg piept de porc fara os
  • 1 varza cruda cca 1kg
  • 1 varza murata cca 1 kg
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1/2 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras
  • piper
  • sare
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu varza jumi`juma:

Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza acra. Separata taiem ceapa verde si o calim vreo 5 min, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei si mai lasam 5 min, apoi rasturnam amestecul peste varza si omogenizam bine. Luam o tava in care punem hartie de copt, pe fundul tavii punem bucatele mici de slanina, apoi punem amestecul de varza. Deasupra asezam pieptul de porc portionat, acoperim cu hartie de copt si bagam tava la cuptor la foc mic, cca 1 ora, apoi scoatem hartia de copt si mai lasam o ora sa se rumeneasca carnea.La final adaugam marar tocat, am uitat sa-l pun....

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de porc cu varza jumi`juma-0
Piept de porc cu varza jumi`juma-1
Piept de porc cu varza jumi`juma-2
Piept de porc cu varza jumi`juma-3
Piept de porc cu varza jumi`juma-4
Piept de porc cu varza jumi`juma-5
Piept de porc cu varza jumi`juma-6
Piept de porc cu varza jumi`juma-7
Piept de porc cu varza jumi`juma-8
Piept de porc cu varza jumi`juma-9

COMENTARII (22)

miki_a

miki_a 1

30.11.2015, 13:14

Un preparat delicios!!!!

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

02.12.2015, 18:56

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:12

O bunatate!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!