Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors

de ionix in Porc, 25 Sep 2010 | 8710 vizualizari

 

Din categoria ”mancare pentru sot” , la care nu am acces, va ofer acest piept generos... deh, cine m-a pus sa ma marit :D:D

 

INGREDIENTE

  • ·1,5 kg piept de porc·         
  • 250 g bacon·        
  •  O ceapa mica
  • o lingura cu sos worcestershire
  • 5-6 catei usturoi·         
  • 100 ml apa·         
  • o lingura cu ulei·         
  • Cimbru·         
  • Sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors:

 

Separat vom gati varza calita.

Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici=http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html

Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun mare.

 

Iar intre timp vom face pieptul de porc la cuptor.

Intr-un vas de yena punem apa, sosul worcestershire si uleiul.

Pieptul de porc il spalam bine, il dam cu sare, piper si cimbru dupa gust iar apoi il asezam in vas.

Tocam ceapa julien si usturoiul pisat cu un cutit iar apoi le punem peste carne.

Taiem felii mai groase baconul si-l asezam printre piept.

Bagam vasul de yena, fara a preincalzi cuptorul, si lasam la foc mic timp de o ora.

In acest timp invartim pieptul pe partea cealalta.

Dupa ora respectiva, cand pieptul se patrunde un pic, dam focul mai tare.

Lasam pana se rumeneste pieptul, la mine era extrem de fraged cand l-am scos, si apoi opriti focul.

Asezam pieptul langa varza calita iar bucatile de bacon peste varza.

Servim cu mamaliguta si ardei iute

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

29.09.2010, 00:36

vai ce bine rad esti tare de tot cu maritatu5f

ionix 1

29.09.2010, 08:27

@Nadina... pai, nu-i asa?

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carne de porc la cuptor