Piept de porc la gratar cu cartofi noi

de xana in Porc, 6 Iun 2014 | 1584 vizualizari

 

Noua ne place mult pieptul de porc facut pe gratar si prefer sa-l las cat mai rumen pentru a se topi cat mai mult din grasime.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 felii subtiri de carne de porc de pe piept
  • sare
  • Pentru sos(folosit in timpul coacerii carnii):
  • cca 100 ml ulei
  • 3 catei de usturoi pisati
  • oregano
  • boia de ardei
  • sucul de la o lamaie
  • Pentru cartofi:
  • cca 500 gr cartofi noi
  • boia de ardei
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la gratar cu cartofi noi:

Curatam cartofii si ii condimentam cu celelalte ingrediente. Ii punem intr-o tava si ii dam la cuptor, la 200 de grade pana se rumenesc.

Amestecam bine toate ingredientele sosului si ne luam la indemana o pensula.

Dam carnea cu sare si o punem pe gratarul incins si cu ajutorul pensulei o ungem din cand in cand cu sosul, pana se rumeneste sau pana credeti ca este gata.

Servim alaturi de cartofii noi, care vor fi gata in aproximativ o ora si salata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc la gratar cu cartofi noi 324593
retete culinare - Piept de porc la gratar cu cartofi noi 324594
retete culinare - Piept de porc la gratar cu cartofi noi 324595
retete culinare - Piept de porc la gratar cu cartofi noi 324596
retete culinare - Piept de porc la gratar cu cartofi noi 324597

COMENTARII (16)

laura_n 1

06.06.2014, 13:35

mai poti sa comentezi ceva......

cristeena20 1

06.06.2014, 13:40

foarte bun!!!unul din felurile mele preferate de porc...

MotanLaOale 1

06.06.2014, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: