Piept de porc pe pat de legume la cuptor

de laura_n in Porc, 2 Dec 2012 | 2487 vizualizari

 

Astazi am avut musafiri si am prestat o reteta buna pentru dupa incheierea postului :))))
Carnea e grea pentru mine, dar legumele sunt dementiale!

 

INGREDIENTE

  • o bucata piept porc cu os
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei rosii
  • 7-8 cartofi.
  • o ceapa rosie
  • 1 fir praz
  • 300 gr ciuperci
  • usturoi
  • rosii uscate in ulei
  • rozmarin
  • boia dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc pe pat de legume la cuptor:

Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi.

Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute.

Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se arunca toate legumele, se sareaza si se presara boia. Se amesteca sa se omogenizeze condimentele si se pune pieptul de porc peste ele.

Se baga tava la cuptor pentru vreo 2 ore, cat sa se faca bine carnea, sa iasa frumos rumenita.

Se serveste cu salata de varza rosie si alba sau dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc pe pat de legume la cuptor 191682
retete culinare - Piept de porc pe pat de legume la cuptor 191683
retete culinare - Piept de porc pe pat de legume la cuptor 191684

COMENTARII (27)

portiadelumina 1

03.12.2012, 16:22

Nu e corect dar asta-i viaţa

_Alina_ 1

03.12.2012, 16:31

laura_n 1

03.12.2012, 17:06

Parinte vine ea si vremea buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: