Piept de porc semiafumat la oala de lut

de Constelatialeu in Porc, 22 Mai 2014 | 1067 vizualizari

 

Deci e cu oala,e cu lut,e si-o coasta printre,e de bine zic...

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg piept de porc semiafumat
  • 1 morcov cca 150 g
  • 100 g ceapa verde ( atata mai aveam)
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cutie de 400 g rosii cubulete in bulion
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc semiafumat la oala de lut:

Bucata de piept am taiat-o in trei,am asezat-o pe fundul oalei de lut si am adaugat 50 ml ulei.Am curatat si taiat morcovul rondele,ceapa am taiat-o mai marunt,cateii de usturoi i-am curatat si lasat intregi.Toate astea le-am pus in oala peste pieptul de porc,peste ele am adaugat o cana cu apa,am pus capacul la oala si am dat oala la cuptor la foc moderat,cca 1 si 1/2 ore. Apoi am ridicat capacul am pus rosiile si am mai lasat la cuptor cca 1/2, oala fara capac sa se rumeneasca putin. Se poate servi cu cartofi sau paste,fiecare dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

oala de lut se lasa cu apa rece in ea cca 1/2 ora inainte sa fie bagata in cuptor

2

nu se incinge cuptorul inainte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321112
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321113
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321115
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321116
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321117
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321120
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321122
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321125
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321127
retete culinare - Piept de porc semiafumat la oala de lut 321130

COMENTARII (18)

mirela0911 1

22.05.2014, 22:28

anca_rm 1

23.05.2014, 08:28

laura_n 1

26.05.2014, 12:49

no comment )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21