Piept de porc umplut si tapetat

de marianascarlat in Porc, 8 Apr 2013 | 1220 vizualizari

 

Pentru ca am vazut-o pe Medi umbland pe aici, mi-am amintit ca am "confectionat" cate ceva si dupa retetele ei. una din ele este asta. Multumesc Medi!

 

INGREDIENTE

  • - 3 bucati piept de porc
  • - Unt cat o nuca
  • - 3 rosii
  • - 2 linguri ulei
  • - 3 linguri sos de soia
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • - ½ kg carne tocata amestec
  • - O legatura patrunjel
  • - O ceapa
  • - Un ou
  • - Sare, piper
  • PENTRU “TAPET”:
  • - O lingurita mustar uscat, rasnit
  • - O lingurita busuioc
  • - O lingurita boia dulce
  • - Coaja rasa de la o lamaie
  • - O lingura malai
  • - Sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc umplut si tapetat:

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se usuca cu prosoape de bucatarie .Carnea tocata se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.

Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de un piure de cartofi(garnitura preferata a fiului meu, dupa cartofii prajiti) sau de orice fel de garnitura.

Va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc umplut si tapetat 217631
retete culinare - Piept de porc umplut si tapetat 217632
retete culinare - Piept de porc umplut si tapetat 217633
retete culinare - Piept de porc umplut si tapetat 217636
retete culinare - Piept de porc umplut si tapetat 217637

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.04.2013, 21:11

Super

Anett 1

08.04.2013, 21:47

foarte bun!

marianascarlat 1

09.04.2013, 07:32

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55