Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor

de Aletta in Pui, 13 Feb 2016 | 1345 vizualizari

 

Am pregatit deja pranzul de maine : Supa de gaina cu teitei de casa si acest minunat piept de pui aromat la cuptor.


Aveam de mult reteta la favorite si ieri,rasfoind mi-a facut cu ochiul si am facut-o azi.


Nu mai stiu numele bucatarasului care a facut-o( spre rusinea mea) nu m-am mai uitat ca am mult de lucru azi si fuguta pun reteta acum :P


Miroase super in bucatarie de la vin si usturoi!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • fucks de pui
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 kg cartofi ( pentru garnitura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor:

Cantitatile de condimente sunt dupa alegerea fiecaruia cat vrea sa puna sau nu.

Am spalat pieptul de pui,i-am luat pielita si i-am facut niste taieturi pe fiecare parte.

Am pus ulei de masline,usturoi intre crestaturi,sare,piper si fucks de pui.

Se face si o marinata din 50 ml vin, ulei,sare,boia dulce,piper,sare ,cimbru.

Se toarna peste piept de pui si se lasa cateva zeci de minute. eu am lasat 30 de minute.

Intre timp am curatat cartofi ,i-am feliat si spalat,apoi am pus boia dulce,sare,piper si ulei de masline.

I-am pus intr-o tava ,peste care am pus pieptul de pui si niste unt bucati si am dat la cuptorul incins pentru jumatate de ora cu folie de aluminiu si apoi am dat jos folia si am mai lasat inca o ora tava la cuptor. (180 de grade)

Se serveste cu salata si un pahar de vin...

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte condimente mai picante

2

se pot adauga ciuperci sau alte legume.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-0
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-1
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-2
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-3
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-4
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor-5

COMENTARII (11)

Aletta 1

13.02.2016, 22:25

Va multumesc 🙆🙆

Gherca Daniela 1

14.02.2016, 09:28

mirela0911 1

14.02.2016, 18:54

Bun pranz ai pregatit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04