Piept de pui aromat la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 22 Noi 2012 | 65636 vizualizari

 

O friptura tare buna si aromata, merge foarte bine atat pentru o masa festiva, cat si pentru o cina in familie

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • rozmarin
  • cimbru
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • pentru garnitura :
  • 1 kg cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui aromat la cuptor:

Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.

Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.

Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.

Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe care-l trunam peste pieptul de pui si-l dam cca. 30 min la marinat.

Intre timp curatam 1 kg de cartofi, ii taiem felii mai groase si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.

Se condimenteaza si cartofii cu sare, piper, boia.

Peste cartofi punem pieptul de pui marinat, apoi vom turna marinata si dam la cuptor pentru cca. o ora.

Din cand in cand stropim pieptul de pui cu sosul din tava.

Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor, vom turna si restul de vin.

Se serveste alaturi de cartofi, o salata verde si un pahar de vin rosu sau cu ce va doriti.

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brocoli cu piept de pui la cuptor