Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki

de elucubratiiculinare in Pui, 28 Sep 2014 | 1473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pentru sos:
  • 2 castraveți cornișor
  • 250 g iaurt grecesc
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki:

Începem cu prepararea sosului. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute. Se storc de zeama lăsată și se amestecă cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit și mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper. Se păstrează la rece până la servire.   Pieptul de pui se taie felii subțiri. Se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu ulei de măsline și se pune pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.

Se scoate și se aranjează pe  2 farfurii. Ciupercile se spală, se feliază și se stropesc cu ulei de măsline. Se pun într-o tigaie de preferat ce nu lipește și se rumenesc ușor, amestecând din când în când. Când sunt gata se răstoarnă în cele 2 farfurii.

Turnăm câte 2-3 linguri din sosul tzatziki și servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki 344163
retete culinare - Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki 344164

COMENTARII (11)

babi5 1

29.09.2014, 08:02

O nebunie imi place

dantes 1

29.09.2014, 09:27

Foarte bun!

_Alina_ 1

29.09.2014, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18