Piept de pui cu fulgi de porumb

de miremirc in Pui, 29 Noi 2011 | 13909 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 lg smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt mustar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 200 g fulgi de porumb
  • 2 lg usturoi granulat
  • 1 ou
  • 5 lg faina
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper  
  • 300 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu fulgi de porumb:

Dezosam pieptul de pui si il taiem bucati mai mici; intr-un bol amestecam smantana, uleiul, mustarul, sarea, piperul, boiaua dulce (eu am facut pentru copii) sau iute si cateii de usturoi pasati. Prin acest amestec trecem fiecare bucatica de piept de pui, le asezam intr-o punga si dam la frigider pentru 3-4 ore.

Dupa ce au trecut cele 3-4 ore de macerat, pregatim intr-un castron : batem oul cu ajutorul unei furculite, adaugam cate o lingura de faina, cate o lingura de lapte pana le finalizam . adaugam sare si piper dupa gust. Fulgii de porumb i-am bagat in robotul de bucatarie pentru a-i marunti si i-am amestecat cu usturoiul granule.

Intr-o tigaie punem uleiul la incis pe foc. Pieptul de pui il dam prin amestecul cu ou, apoi prin fulgii de porumb si ii asezam in tigaia cu ulei ; ii lasam la prajit la foc mic pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un servet absorbant pentru a lua excesul de uleiul. Se servesc lanaga o portie de carofi prajiti, piure de cartofi, orez fiert si o portie de ketchup dulce sau iute.

Va doresc multa pofta. Sunt un fel de KFC de casa :D

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu fulgi de porumb-0
Piept de pui cu fulgi de porumb-1
Piept de pui cu fulgi de porumb-2
Piept de pui cu fulgi de porumb-3

COMENTARII (17)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:17

place

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:12

bun bun

babi5

babi5 1

18.11.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!