Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere

de alice_ciobanu in Pui, 18 Iul 2011 | 3418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui mare
  • o bucata de ghimbir proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lamaie, sucul si coaja
  • 2 linguri miere
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere:

Pieptul de pui taiat in bucati potrivite, curatat de pielita il puneti intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie si coaja data pe razatoarea mica si mierea de albine.  Frecati bine carnea cu aceste ingrediente si lasati puţin, vreo jumatate de ora.

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade sau semnul 4.

Puneti apoi carnea intr-o tava de friptura, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.

Serviti pieptul de pui cu orez basmati fiert cu putin unt si un fir de delikat (stiu ca unii nu folosesc concentrate, cuburi, prafuri, dar eu...le mai folosesc din cind in cind si nu mi se pare o crima in bucatarie :P).

O minunatie de arome... nu-l ratati!

 

 

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

19.07.2011, 09:34

La Ancuta 1

19.07.2011, 10:17

Mihaela11_jo 1

19.07.2011, 11:13

Foarte fin

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41