Piept de pui cu legume sub crusta de piure

de Angelina_Elena in Pui, 7 Sep 2013 | 1197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca apa
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 50 g cascaval Delaco Sofia
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume sub crusta de piure:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.

Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).

Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.

In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.

Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.

Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.

Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.

Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.

Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.

Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Asa e Corina!

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Laura, nu te mai gandi asa mult si treci la treaba!

diaconta 1

08.09.2013, 23:14

o mancare foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55