Piept de pui cu orez si fasole verde

de mihaelar63 in Pui, 23 Aug 2021 | 3568 vizualizari

 

 ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
       Am ajuns  ieri tarziu acasa si in afara de ceva bucati de piept de pui nu aveam. Cum am adus fasole verde de la gradina am preparat repede o mancarica consistenta si foarte gustoasa. Pentru priima data am pus in acest gen de preparat, usturoi. Mi-am zis ca merge cu puiul si cu fasolea verde.
Cum sa nu fiu mandra ? M-am descurcat si de data aceasta :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui - de casa
  • 300 gr fasole verde -din gradina
  • 200 gr orez
  • 100 gr ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei mic
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1/2 lingurita pasata ungureasca de ardei iuti
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu orez si fasole verde:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta .
  3. Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei .
  4. Adugati pieptul  de pui spalat si taiat cuburi .
  5. Cand pieptul de pui se albeste se aduga orezul .
  6. Prajiti pana orezul devine sticlos .
  7. In acest moment se adauga pasta de ardei si jumatate din patrunjelul verde [ coditele tocate ] .
  8. Turnati apa deasupra pana totul este acoperit .Apa trebuie sa depaseasca cam 2-3 degete  restul ingredientelor .Sarati .
  9. Puneti capacul; si fierbeti la foc domol 20 minute pana orezul este bine infoiat .
  10. Daca este nevoie mai completati cu putina apa.
  11. La serviire presarati mult patrunjel verde pe deasupra .
  12. Puneti altauri salata preferata .
  13. Noi am avut rosii proaspete din gradina .
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin prajire a orezulu se sigileaza in interior amidonul si nu veti avea un preparat clicos . Bobul de orez se va infoia frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu orez si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui cu verdeturi