Piept de pui cu praz la cuptor

de T I M E A in Pui, 22 Mar 2015 | 9799 vizualizari

 

V-am mai spus in multe randuri ca putem combina carnea de pui in foarte multe feluri si chiar si pieptul de pui poate deveni super bun gatit in combinatii delicioase cum e si acest piept de pui cu praz la cuptor. O mancare lejera cu multe legume asa cum imi place mie.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr file de pui (piept de pui taiat fasii)
  • 500 gr praz (un praz mare si gras)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde peperoni
  • 1 vanata potrivita
  • sare si piper pentru legume
  • sare, piper si boia de ardei rosu pentru condimentat carnea
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu praz la cuptor:

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam.

Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii mai maricele si le calim usor impreuna cu prazul.

Scoatem legumele intr-o farfurie si in aceeasi tigaie incinsa punem feliile de vinete si le lasam cate un minut pe ambele parti la foc mare.

Condimentam carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce

Ungem o tava cu putin ulei de masline in care punem mai intai legumele calite apoi feliile de vinete si presaram putina sare si piper (nu multa pt ca si carnea e condimentata).

Deasupra punem feliile de carne, acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute apoi indepartam folia si mai lasam la cuptor 10 minute.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez