Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi

de epurasha2bb in Pui, 17 Feb 2010 | 7655 vizualizari

 

O mancare usoara ce merge la o cina in doi de minune.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1 ardei mic iute
  • piper rasnita
  • sare rasnita
  • 1/4 punguta condiment Provence pt.pui
  • 1/2 piept de pui
  • 3 cartofi albi medii
  • 5 oua
  • pt.decor :
  • 1/2 lamaie,
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi:

1.curatam cartofii de coaja (Se aleg cartofi mai mici si cu capete alungite).Se curata de coaja si se taie jumatati(daca sunt cartofi noi puteti lasa coaja dar sa o spalati bine).Apoi folosind o ustensila speciala pentru scos mijlocul de mar se face un piciorus de ciuperca.Taiem cu grija in jurul ustensilei restul de cartof.Astfel formam ciupercutele.Le punem in tigaia Doubletta cu putina apa si unt, sare si piper alb.Se fac moi precum cartofii natur dar nu foarte moi pentru ca altfel isi pierd forma.Ii lasati doar cat sa fie comestibili.

2.Se fierb ouale si apoi se scoate cu grija galbenusul fiert intreg, se da prin ou batut, sare , piper, faina si pesmet si se prajeste in ulei incins sau daca aveti timp bagati la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Le lasati pana se rumenesc.

3.Se fierbe jumatate de piept de pui fara os si piele in apa cu sare si o rondea de ardei iute.Apoi se scoate si se rupe fasiute care se aseaza suprapuse pe o farfurie.

4.Facem un sos alb tip Bechamel cu untul topit apoi faina si laptele in care rasnim mult piper amestec rosu verde alb negru de la Kotanyi.Punem si sare si condimente Provence de la Kotanyi.

5.Servim pe un platou in care fasiile de piept de pui sunt suprapuse la mijloc, peste ele se toarna sosul de piper, apoi asezam pe margini intr-o parte galbenusurile rumenite si in cealalta ciupercutele din cartofi.Mai punem feliute de lamaie proaspata si frunzulite de verdeata.Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi 17806
retete culinare - Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi 17807
retete culinare - Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi 17808
retete culinare - Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi 17809

COMENTARII (5)

epurasha2bb 1

17.02.2010, 19:40

multumesc fetelor! eu am 3 fixuri: modelez in cartofi , in aluat de tarte si din orez.Am s amai postez retete demonstrative!

Bunica 1

18.02.2010, 06:39

Cand am vazut poza am crezut ca sunt chiar ciupercute. De prezentare , ce sa zic... super

epurasha2bb 1

18.02.2010, 19:11

mersi Bunica! sunt foarte de efect mai ales cand aveti musafiri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D