Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am citit ca fasolea neagra este foarte sanatoasa pentru inima si creier,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa fac o masa sanatoasa pentru cei dragi.Pentru ca este un bob foarte mic,tare dar si pentru ca are nevoie de ceva timp sa fiarba,am inmuiat fasolea in apa de cu o seara inainte.
Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca.
Fasolea a stat la inmuiat de cu o seara inainte,a absorbit toata apa in care o pusesem si bobul ei s-a marit fata de cum era initial.Am pus fasolea intr-o oala,am adaugat 2 foi de dafin,sare,piper si am lasat-o sa fiarba 2 ore si jumatate pana s-a inmuiat.Dupa ce a fiert,am scurs-o de apa (am pastrat o cana de apa din cea in care a fiert fasolea) si am bagat-o la blender impreuna cu usturoiul si untul si s-a format un piure aromat.Am incins ulei intr-o tigaie si apoi am adaugat si piureul de fasole si l-am mai gatit un pic la foc foarte mic adaugand cate putin din apa in care a fiert fasolea,pentru ca piure-ul sa nu fie prea uscat.
Am servit pieptul de pui alaturi de piure de fasole neagra si un sos barbeque…o mancare gustoasa pentru o zi atat de mohorata cum a fost cea de azi.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult