Piept de pui cu sos dulce acrisor

de alexandrinapop in Pui, 14 Noi 2010 | 7528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2-3 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 catei usturoi
  • otet balsamic
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru
  • zahar
  • orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos dulce acrisor:

Pentru marinarea puiului:
-Pieptul de pui se taie in bucati mai mari  se amesteca cu ulei de masline, o lingura de otet balsamic, o mana de cimbru , sare si piper si se lasa cel putin 2 ore la frigider.
Dupa ce au trecut cele 2 ore se pune puiul la prajit pina se rumeneste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie pe care e bine sa fie asezate servetele sau un prosopel de bucatarie din hartie pentru a se inlatura surplusul de ulei.
    Pentru prepararea sosului:
Se mixeaza sau se toaca din cutit foarte marunt ardeiul iute, ardeii capia si usturoiul. Se pun la calit in uleiul de masline , apoi se adauga 5 linguri de otet balsamic , o jumatate de cana de apa, 5 linguri de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, amestecand in permanenta pina se formeaza un sos mai vascos.
    Orezul:
Se pune apa cu sare la fiert iar cand acesta e in clocot se adauga orezul in prealabil spalat si se mai lasa la fiert 10 minute apoi se strecoara de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gratar de pui cu sos de ardei copti