Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

de alice_ciobanu in Pui, 11 Mai 2012 | 2658 vizualizari

 

Reteta asta e facuta mai demult si isi astepta cuminte rindul in sirul de postari. Pentru ca aseara am preparat-o again, am decis ca e timpul sa zboare on-line.
Asa ca astazi, la pranz, va astept cu un delicios piept de pui cu sos veloute si ciuperci.
Spalati-ve bine pe manute si treceti la savurat un sosulet si niste ciupercute si-apoi lingeti degetelele si .........."Saru'mana pentru masa"
Ok?

 

INGREDIENTE

  • 1-2 piept de pui 
  • 4 catei de usturoi
  • putina supa de pui
  • 1 praz mic taiat rondele 
  • 1 morcov mare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare de mare si putin piper macinat
  • ulei de masline
  • vreo 12 ciuperci 
  • 1 ceapa taiata julienne
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos veloute si ciuperci:

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.

Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui  si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin.  Pastreaza apa in care a fiert puiul. 

Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.

Scoate apoi carnea de pe os si  strege bine pielea.

Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut  pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant. 

Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald  alaturi de un pufos  piure de cartofi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci-0
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci-1
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci-2

COMENTARII (24)

adriana65

adriana65 1

16.05.2012, 22:19

Imi place!

Panacris

Panacris 1

29.09.2013, 11:08

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 15:20

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!