Piept de pui cu vinete

de alinutza1983 in Pui, 20 Aug 2011 | 2036 vizualizari

 

Piept de pui cu vinete

 

INGREDIENTE

  • sunt ingredientelele doar ptr o portie, astfel incat in functie de nr de persoane avute la masa cantitatea se multiplica :
  • 1 vanata micuta
  • 1 piept de pui ( cca 200 gr )
  • 2 felii branza Gouda
  • 1-2 felii sunca
  • 1 ceasca sunca ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • oregano uscat
  • optional :
  • 1-2 catei usturoi
  • finisare:
  • patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu vinete:

1. Pieptul de pui spalat, curatat si bine condimentat se pune la rumenit pe gratarul incins.

2. Intre timp, spalam vanata, apoi o taiem rondele de cca 1 cm grosime, presaram un praf de sare peste acestea si, la final, le lasam la scurs pe niste servete de hartie! Cand feliile de vanata si-au lasat toata apa din ele le vom unge cu cateva lingurite de ulei de masline, apoi le dam la cuptor cca 15-20 min! Din cand in cand le intoarcem de pe-o parte pe alta.

 3. Cand vinetele sunt usor inmuiate, le scoatem de la cuptor, asezam peste sunca felii, apoi pieptul de pui care tb sa fie rumenit , iar la final feliile de branza Gouda! Potrivim de sare, piper si adaugam oregano, apoi turnam si sosul de rosii si mai lasam la cuptor cca 15 minute.

4. Cand este gata puiul se serveste pe patul de vinete, presarand peste verdeata proaspata ( patrunjelul se potriveste foarte bine! ) si daca va place gustul si feliute se usturoi!

Reteta de piept de pui cu vinete este un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu vinete-0
Piept de pui cu vinete-1
Piept de pui cu vinete-2
Piept de pui cu vinete-3
Piept de pui cu vinete-4

COMENTARII (4)

alinutza1983

alinutza1983 1

21.08.2011, 15:33

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2011, 17:09

arata bineeee

alinutzika

alinutzika 1

21.08.2011, 23:40

ce bun....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!