Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel

de elucubratiiculinare in Pui, 24 Iul 2014 | 1036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 500 g dovlecei
  • 1 roșie mare
  • felii de cașcaval
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel:

Roșia se spală, se taie cubulețe, se condimentează cu puțină sare și se așează într-o strecurătoare. Sarea va face să elimine cât mai multă apă. Dovleceii se spală, se taie capetele și se taie felii lungi, groase de 1 cm. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 1-2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Pieptul de pui se taie în felii subțiri, un pic mai groase decât cele de șnițel. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte. Când este gata, aranjăm fiecare felie de carne pe câte o felie de dovlecel. Deasupra punem cubulețe de roșii și felii subțiri de cașcaval. Se dă tava la cuptor (încins în prealabil la 200 grade C) pentru 15-20 minute. Servim imediat, ornând cu frunzulițe de busuioc.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel 333745
retete culinare - Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel 333746
retete culinare - Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel 333747

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

24.07.2014, 18:31

ianculubita 1

24.07.2014, 19:51

Ce bun trebuie sa fie

Rocsi 1

24.07.2014, 20:00

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55